Elektryczny młynek do kawy Dzięki młynkowi do kawy Tchibo łatwo jest uzyskać świetną kawę, ponieważ jej ziarna najlepiej rozwijają swój aromat, gdy są świeżo zmielone. Każde ziarno proponuje obszerny wachlarz smaków, które można odkryć przez zmianę stopnia zmielenia.
przy pomocy tego młynka prosto można znaleźć idealny stopień zmielenia do każdego sposobu zaparzania - jednocześnie do ekspresu do kawy z filtrem, jak i do zaparzacza tłokowego. Funkcje: Stożkowy mechanizm mielący ze stali nierdzewnej ze zdejmowanym lejkiem dla ułatwienia czyszczenia 26 zróżnicowanych stopni zmielenia Umieszczone na zewnątrz pokrętło stopnia mielenia z ikonkami wskazującymi sposoby przyrządzania umożliwia szybką zmianę stopnia zmielenia Dozowanie przez dobór ilości filiżanek Wskazówka baristy: zawsze miel tylko tyle kawy, ile akurat potrzebujesz do zaparzenia napoju.
W ten sposób zawsze będziesz się radować świeżym aromatem ulubionej kawy Tchibo.obudowa srebrno/czarna Pojemnik na ziarna i pojemnik odbiorczy przeźroczyste Materiał Pojemnik ze stali nierdzewnej Tworzywo nienaturalne wymiary Szer.
x wys. X gł. Ok. 10 x 28,5 x 17 cm pojemność Pojemnik na ziarna ok. 150 g ziaren Pojemnik odbiorczy ok. 84 g kawy mielonej Zawartość/ akcesoria W komplecie z pędzelkiem do czyszczenia Moc 160 W Instrukcja stosowania 1.
Aby włączyć młynek do kawy włóż wtyczkę sieciową do gniazdka i odchyl włącznik/wyłącznik do pozycji I. 2. REGULACJA STOPNIA ZMIELENIA: Ustaw żądany stopień zmielenia w krokach od 1 (drobno) do 26 (grubo) przed wsypaniem ziaren kawy.
zapobiega to zablokowaniu się poszczególnych ziaren w młynku. Poniższe wartości podano wyłącznie orientacyjnie: 1-6 = śladowy proszek; optymalny do przygotowania espresso 6-16 = średni stopień zmielenia; stosowny do przygotowania domowej kawy odfiltrowanej 16-26 = grubo zmielona kawa; odpowiednia do przygotowania naparu w zaparzaczach tłokowych albo kawiarkach 3.
MIELENIE KAWY: Przekręć pokrętło wyboru ilości na liczbę filiżanek, które chcesz zaparzyć. Następnie naciśnij przycisk start. Młynek do kawy miele ziarna kawy. 4. Po zakończeniu procesu mielenia wyjmij pojemnik odbiorczy.
Wsyp kawę do filtra, ekspresu do kawy albo zaparzacza. Inne wskazówki 24 miesiące gwarancji Ciekawostki ze świata kawy Jakość ziaren Świeżość ziaren kawy jest podstawą niezrównanej przyjemności z jej picia.
Dlatego zawsze używaj świeżych ziaren. Przechowywanie ziaren W pojemniku na ziarna kawy, ziarna zachowują świeżość przez kilka dni. Nie należy jednak przepełniać pojemnika, decydując się raczej na częstsze dosypywanie kawy ziarnistej, aby uniknąć ryzyka utraty jej aromatu.
Zadbaj o świeżość aromatu pozostałych ziaren: w hermetycznie zamknięty, nieprzepuszczającym światła pojemniku w lodówce, ziarna zachowają świeżość nawet do trzech miesięcy. Można je ponadto zamrozić i przechowywać w ten sposób do trzech miesięcy.
Przechowywanie kawy mielonej Miel za każdym razem tylko tyle kawy, ile akurat potrz