W 1950 roku Gaggia znalazła sławę w lubianych kawiarniach w Rzymie, Mediolanie i Londynie. Miejsca te wkrótce stały się ikonami stylu życia lat 50. W 1977r. Firma rozpoczęła produkcję ekspresów do kawy do wykorzystywania domowego.
Niezależnie od tego, czy szukasz prostego ekspresu bean-to-cup, czy również pragniesz mieć własnego domowego baristę, Gaggia spełni Twoje kryteria.Ekspres do kawy Gaggia „Cadorna Milk" jest wytworzony poprzez Włochów, którzy darzą espresso głęboką pasją i chcą dzielić się wysokiej jakości kawą.10 NAPOJÓW NA WYCIĄGNIĘCIE RĘKISzeroki dobór napojów do wyboru: ristretto, espresso, caffe, espresso lungo, americano, cappuccino, latte macchiato, cafe 'au lait, spienione mleko lub gorąca woda.NOWY automatycznY SYSTEM MLECZNY Z RURKĄNowy CAPP w systemie mlecznym CUP pobiera mleko bezpośrednio z pojemnika albo kartonu na mleko, spienia je i wlewa bezpośrednio do kubka.
Przygotuje bezbłędne latte macchiato, cafe au lait albo spienione mleko stworzone w pełni samoczynnie za jednym naciśnięciem przycisku.4 PROFILEMaksymalnie 4 użytkowników może wytwarzać i zapisywać oryginalne przepisy we własnych profilach.
regulowana temperatura, moc kawy, wielkość napoju, a także możliwość wyboru pomiędzy kawą mieloną a ziarnistą pozwala wytwarzać napoje wyśmienite dla każdego.WSTĘPNE ZAPARZANIE I prędko GRZEJĄCY SIĘ BOJLERWstępne zaparzanie polega na zwilżeniu ziaren kawy ciepłą wodą, chwile przed faktycznym parzeniem kawy.
zapewnia to wytworny smak i aromat w każdej filiżance espresso. Bojler może nad wyraz momentalnie osiągnąć wysokie temperatury dzięki lekkiemu korpusowi z aluminium i stali rdzoodpornej. Ciesz się gorącymi napojami od razu po włączeniu urządzenia.CERAMICZNY MŁYNEKCichy, trwały i konfigurowalny młynek.
Wybierz jedno z 5 ustawień,dopasować smak kawy: od najgrubszego zmielenia dla lżejszej kawy, po największe rozdrobnienie dla mocniejszego smaku.PODAJNIK ESPRESSOModel Cardona Milk ma dodatkowy, zastosowany podajnik do espresso, który umożliwia przygotowanie tego napoju w każdej chwili.
Ekspres stworzy genialną warstwę cremy. Espresso to będzie też rewelacyjnie smakowało jako dodatek do mlecznej pianki.