najlepszy towarzysz, który przygotuje Ci aromatyczną kawę!Nasz nieskomplikowany w obsłudze, elektryczny młynek do kawy Melitta® amigo® o obszerności 60 gramów, z dwoma wysokiej jakości ostrzami ze stali nierdzewnej, zapewnia świeży smak każdej filiżanki kawy.
cykl mielenia zależy od długości wciskania przycisku, dzięki czemu można indywidualnie zjednoczyć pożądany stopień zmielenia do preferowanego sposobu przygotowania kawy. Świeżo mielona kawa – dla Twojej chwili z niepowtarzalnym aromatem.MŁYNEK Z OSTRZAMI UMOŻLIWIAJĄCYMI różnE stopnie ZMIELENIADwa noże z wysokiej jakości stali rdzoodpornej produktywnie mielą świeżą kawę.
Stopień zmielenia zależy przy tym od tego, jak długo jest wciskany przycisk, dzięki temu można go indywidualnie związać do najróżniejszych receptur. KOMPAKTOWA budowa pozwalającA ZMIELIĆ choćby 60 G ZIAREN KAWYMłynek do kawy Amigo dzięki innowacyjnemu i kompaktowemu wzornictwu wynajdzie się w każdej kuchni.
Co więcej, pojemnik mieści aż 60 gramów, co pozwala przygotować od ośmiu do dziesięciu filiżanek świeżej kawy. KomfortowA OBSŁUGAPokrywa młynka Amigo jest wyekwipowana w zintegrowany pojemnik. Usprawnia on napełnianie, a tym samym przygotowanie kawy.
Pokrywa jest krystaliczna, dzięki czemu można obserwować cały proces mielenia. WYSOKI standard BEZPIECZEŃSTWA I FUNKCJA samoczynnEGO WYŁĄCZENIAMłynek do kawy Amigo pozwala rozpocząć mielenie tylko, gdy pokrywa jest zamknięta, poprzez co za każdym razem zagwarantowane jest bezpieczeństwo.
ponadto młynek do kawy ma funkcję automatycznego wyłączenia, chroniącą urządzenie przed przegrzaniem.**Z urządzenia można korzystać bez przerwy przez maks. 30 sekund. Ze względów bezpieczeństwa, po 3 mieleniach trwających po 30 sekund urządzenie wyłącza się i trzeba zaczekać 3 minuty, aż ostygnie w temperaturze pokojowej.
CO TRZEBA WIEDZIEĆ O KAWIE: JAKI STOPIEŃ ZMIELENIA WYBRAĆ?Jak wiadomo, każdy ma inny gust, dlatego czas mielenia można złączyć do planowanego sposobu przygotowania kawy. Im dłużej ziarna kawy są mielone, tym drobniejszy jest rezultat.
Zalecamy: - French Press (gruby stopień zmielenia): mielić 15 g kawy przez ok. 10 s, a 60 g kawy przez ok. 19 s. - Ekspres przelewowy s filtrem (średni stopień zmielenia): mielić 15 g kawy przez ok. 16 s, a 60 g kawy poprzez ok.
28 s. - Espresso (minimalny stopień zmielenia): ok. 10 g mielić poprzez 15-20 s. INNE cechy WYPOSAŻENIA - jednostajne ustawienie dzięki gumowym nóżkom- Maks. Moc: 170 W - Kompaktowy design - Pędzelek do czyszczenia - Uchwyt na przewód - Sprawdzone bezpieczeństwo - Materiały zatwierdzone do kontaktu z żywnością