Robusta Indie Cherry AA to wysokiej klasy robusta, uważana przez znawców za jedną z najlepszych na świecie. Precyzyjnie wyselekcjonowane znaczne ziarna, wyczuwalna gorycz i nieznaczna kwasowość to wizytówka Indie Cherry AA. Kawa uprawiana jest na południu Indii. Plantacje znajdują się w regionach Karnataka, Kerala i Tamil Nandu, tereny na których znajdują się plantacje, rozciągają się na wysokości charakterystycznej dla tego gatunku: między 500 a 1000 metrów nad poziomem morza.
Ziarna kawy robusta India Cherry AA po dokładnym zebraniu i wyselekcjonowaniu, poddawane są obróbce metodą suchą. Prawie dwukrotnie pokaźniejsza zawartość kofeiny aniżeli w arabicach sprawia, że kawa wyjątkowo pobudza, a jej ostrzejszy smak pozostaje na języku. Charakteryzuje się niewielką kwasowością i wyczuwalna goryczką, które to właściwości z pewnością olśni zwolenników kawy. Nie można również zapominać o nutach czekoladowych i pikanterii, które tak wyjątkowo wyróżniają robustę Indie Cherry AA.
W czym można przygotować: Kawa Robusta Indie Cherry AA jest kawą rewelacyjnie nadająca się do różnych form podania. Od kawy z ekspresu ciśnieniowego, chemexu po kawę po turecku.