Słodki aromat mlecznej czekolady i karmelu wypełnia powietrze, w połączeniu z orzeźwiającą i niesamowicie subtelną nutką dojrzałych owoców… Ta aromatyczna kawa pochodzi z farmy Fazenda Santa Luzia: lecąc nad nią można patrzeć na właściciela, José Marie de Oliveire, który z miłością dba o swoje kawowce.
Biegając przez całe dzieciństwo po śladowych plantacjach kawy swojego dziadka, Jose w końcu spełnił swoje życiowe marzenie: jest u siebie i ciężko pracuje, by pokazać światu unikatowe smaki ze swego rodzinnego Campos Altos Kraj pochodzenia |
BrazyliaRegion | Cerrado Mineiro, Minas GeraisProducent | Fazenda Santa Luzia EstateWysokość upraw | 1200 mOdmiana arabiki | Red CatuaiObróbka | NaturalnaStopień palenia | ŚredniWynik oceny kawy według SCA |
84 na 100Profil smakowy | Mleczna czekolada, karmel, dojrzałe owoce Zalecane metody parzenia: wszystkie przelewowe metody parzenia (V60, Chemex, itp.), a także parzenie prosto w filiżance.elementy: mielone, palone ziarna kawy.Warunki przechowywania: przechowywać szczelnie zamknięte w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu.