znakomita filiżanka kawy jest skutkiem połączenia kilku czynników świeżo mielonej kawy, trafnego ubicia kawy, podgrzania filiżanki, odpowiedniego ciśnienia i temperatury wody. Przez wahania temperatury w trakcie ekstrakcji dochodzi do straty piany i w efekcie kawa traci swój błyskotliwy kawowy kolor w kilka sekund. Profesjonalny automatyczny ekspres kolbowy Sage BES920 zagwarantuje innowacyjną technikę kontroli temperatury w trakcie całego cyklu ekstrakcji.
Niemal wszystkie mistrzowskie urządzenia do przygotowywania kawy są standardowo wyposażone w wentyl ciśnieniowy. Profesjonalny automatyczny ekspres kolbowy Sage BES920 nie jest wyjątkiem. Ten w pełni komercyjny element określa maksymalne ciśnienie w trakcie całego cyklu ekstrakcji. W ten sposób zapobiega ewentualnemu gorzkiemu smakowi kawy, który może powstać właśnie poprzez brak wentyla ciśnieniowego, jeśli dojdzie do spalenia kawy w filtrze.
Drugą jego funkcją jest tzw. Niskociśnieniowe parzenie wstępne. Dzięki tej funkcji dochodzi do stopniowego rozszerzania ciśnienia, które równomiernie rozkłada się po powierzchni kawy w filtrze, żeby zagwarantować maksymalnie równomierną ekstrakcję.
genialna filiżanka kawy jest wynikiem połączenia kilku czynników – świeżo mielonej kawy, trafnie ubitej kawy, podgrzania filiżanki, stosownego ciśnienia i temperatury wody. Przez wahania temperatury podczas ekstrakcji dochodzi do straty piany i w rezultacie kawa traci swój atrakcyjny kawowy kolor w kilka sekund. Fachowy automatyczny ekspres kolbowy Sage BES920 zapewnia progresywną technologię kontroli temperatury podczas całego cyklu ekstrakcji.
Ekspres Sage BES920 należy do liderów w swojej kategorii dzięki specjalnie zaprojektowanym funkcjom. Momentalnie i łatwo możesz regulować temperaturę ekstrahowanej kawy, ciśnienie parzenia wstępnego, a także czas ekstrakcji kawy. Szybkie ogrzewanie, napełnianie zbiornika wody od przodu i od tyłu, programowanie porcjowania kawy i ustawienie zegara, automatyczne włączenie, możliwość odkamieniania w warunkach domowych, narzędzie do wyrównywania i odmierzania właściwej ilości kawy RazorTM itd., to tylko kilka atrybuty i funkcji, w które wyekwipowane jest profesjonalny ekspres kolbowy Sage BES920.
Naczynie nierdzewne do spieniania mleka
Komercyjna, aktywnie podgrzewana głowica zaparzająca 58 mm z zastosowaną grzałką utrzymuje stałą temperaturę w trakcie ekstrakcji kawy
Przyrząd do porcjowania kawy Razor™
Zakup ekspresu uprawnia do stałego rabatu 10% na zakup kawy z oferty naszego sklepu, na podstawie ewidencji naszej bazy informacji. Opis i funkcje- Programowanie temperatury ekstrakcji kawy w zakresie 86–96°C
- Programowanie temperatury pary
- Programowanie czasu ekstrakcji oraz pojemności ekstrakcji dla 1 albo 2 filiżanek
- Funkcja ustawienia czasu parzenia wstępnego
- ekran LCD – 3 tryby wyświetlania: temperatura, czas ekstrakcji, zegar
- Funkcja automatycznego uruchamiania
- Timer
- Funkcja automatycznego wyłączania
- Funkcja odkamieniania
- Funkcja przywracania ustawień fabrycznych
- Ręczne ustawienie obszerności kawy
- 58 mm nierdzewna kolba
- 58 mm tamper – zdejmowany, użyteczne przechowywanie w urządzeniu
- Szuflada na akcesoria
- Naczynie nierdzewne do spieniania mleka
- Filtr z prostym dnem dla 1 i 2 filiżanek
- Filtr z podwójnym dnem dla 1 i 2 filiżanek
- Przetyczka do czyszczenia
- Przyrząd do porcjowania kawy Razor TM
- Moc: 2200 W
- Wykorzystane materiały: stal nierdzewna