Ekspres kolbowy the Oracle przygotuje wysokiej jakości kawę, która smakować będzie tak, jak w Twojej ulubionej kawiarni. System Oracle posiada funkcję samoczynnego mielenia, porcjowania i ubijania kawy. Automatyzuje w ten sposób najtrudniejsze części ręcznego przygotowania nadzwyczajnego napoju. Ekspres umożliwia ekstrakcję espresso i przygotowanie mleka w tym samym czasie, dzięki temu Twoje ulubione latte albo cappuccino powstanie w przeciągu paru minut.
rewelacyjna filiżanka kawy wymaga poprawnie przygotowanej i właściwie zmielonej kawy, skrupulatnej temperatury i optymalnego ciśnienia podczas całego procesu ekstrakcji. Sercem mistrzowskiego ekspresu the Oracle jest system grzejny z dwoma nierdzewnymi bojlerami (oddzielny bojler do przygotowania kawy z precyzją +/-1C oraz oddzielny bojler do produkcji pary gwarantujący stałe jej podawanie). Dzięki czemu systemowi można jednocześnie przygotowywać kawę w słusznej temperaturze, osiągając najkorzystniejszy smak, i spieniać mleko.
w dodatku głowica zaparzająca zaopatrzona jest w grzałkę, która zapewnia, iż w czasie pełnego procesu ekstrakcji kawy temperatura w całym systemie nie będzie się wahać. Zastosowany młynek stożkowy z metalowymi kamieniami automatycznie mieli, porcjuje i ubija 22 gramów kawy dla uzyskania podwójnej eksplozji smaku.
Niemal wszystkie profesjonalne urządzenia do przygotowywania kawy są standardowo zaopatrzone w wentyl ciśnieniowy. Fachowy ekspres The OracleTM nie jest wyjątkiem. Ten w pełni komercyjny element określa maksymalne ciśnienie podczas całego procesu ekstrakcji. W ten sposób uniemożliwia ewentualnemu gorzkiemu smakowi kawy, który może powstać właśnie poprzez brak wentyla ciśnieniowego, jeśli dojdzie do spalenia kawy w filtrze. Drugą funkcją wentyla ciśnieniowego jest tzw. Niskociśnieniowe parzenie wstępne. Dzięki tej funkcji dochodzi do stopniowego zwiększania ciśnienia, które równomiernie rozkłada się po powierzchni kawy w filtrze, żeby zagwarantować maksymalnie równomierną ekstrakcję. Wspaniała filiżanka kawy jest skutkiem połączenia kilku czynników – świeżo mielonej kawy, odpowiednio ubitej kawy, podgrzania filiżanki, trafnego ciśnienia i temperatury wody. Przez wahania temperatury podczas ekstrakcji dochodzi do straty piany i w efekcie kawa traci swój przepiękny kawowy kolor w kilka sekund. Fachowy ekspres Sage The OracleTM zapewnia postępową technikę kontroli temperatury w trakcie całego procesu ekstrakcji. Elektroniczny system PID rejestruje temperaturę w trakcie ekstrakcji, wyrównuje jej wahania i gwarantuje stabilność w trakcie całego cyklu ekstrakcji.
Sage BES980 należy do liderów w swej kategorii dzięki specjalnie zaprojektowanym funkcjom. Szybko i łatwo możesz regulować temperaturę ekstrahowanej kawy, ciśnienie parzenia wstępnego, a także czas ekstrakcji kawy. Można także ustawić grubość mielenia albo temperaturę mleka. Dzięki wentylowi regulującemu z zapadką (OPV) urządzenie zapobiegnie maksymalnemu przeciążeniu ciśnienia w trakcie ekstrakcji, co zapobiegnie gorzkiemu posmakowi. Urządzenie posiada także prawdziwy niskociśnieniowy system parzenia wstępnego, który stopniowo powiększa ciśnienie dla równomiernej ekstrakcji kawy. Na wyświetlaczu można wybrać wymiar filiżanki ulubionej kawy. Szybkie ogrzewanie, napełnianie pojemnika wodą od przodu i od tyłu, ustawianie zegara, samoczynne włączanie, możliwość odkamieniania w warunkach domowych - to tylko niektóre z wielu funkcji, w które wyposażony jest mistrzowski ekspres kolbowy Sage BES980.
W komplecie:
rewelacyjna filiżanka kawy wymaga poprawnie przygotowanej i właściwie zmielonej kawy, skrupulatnej temperatury i optymalnego ciśnienia podczas całego procesu ekstrakcji. Sercem mistrzowskiego ekspresu the Oracle jest system grzejny z dwoma nierdzewnymi bojlerami (oddzielny bojler do przygotowania kawy z precyzją +/-1C oraz oddzielny bojler do produkcji pary gwarantujący stałe jej podawanie). Dzięki czemu systemowi można jednocześnie przygotowywać kawę w słusznej temperaturze, osiągając najkorzystniejszy smak, i spieniać mleko.
w dodatku głowica zaparzająca zaopatrzona jest w grzałkę, która zapewnia, iż w czasie pełnego procesu ekstrakcji kawy temperatura w całym systemie nie będzie się wahać. Zastosowany młynek stożkowy z metalowymi kamieniami automatycznie mieli, porcjuje i ubija 22 gramów kawy dla uzyskania podwójnej eksplozji smaku.
Niemal wszystkie profesjonalne urządzenia do przygotowywania kawy są standardowo zaopatrzone w wentyl ciśnieniowy. Fachowy ekspres The OracleTM nie jest wyjątkiem. Ten w pełni komercyjny element określa maksymalne ciśnienie podczas całego procesu ekstrakcji. W ten sposób uniemożliwia ewentualnemu gorzkiemu smakowi kawy, który może powstać właśnie poprzez brak wentyla ciśnieniowego, jeśli dojdzie do spalenia kawy w filtrze. Drugą funkcją wentyla ciśnieniowego jest tzw. Niskociśnieniowe parzenie wstępne. Dzięki tej funkcji dochodzi do stopniowego zwiększania ciśnienia, które równomiernie rozkłada się po powierzchni kawy w filtrze, żeby zagwarantować maksymalnie równomierną ekstrakcję. Wspaniała filiżanka kawy jest skutkiem połączenia kilku czynników – świeżo mielonej kawy, odpowiednio ubitej kawy, podgrzania filiżanki, trafnego ciśnienia i temperatury wody. Przez wahania temperatury podczas ekstrakcji dochodzi do straty piany i w efekcie kawa traci swój przepiękny kawowy kolor w kilka sekund. Fachowy ekspres Sage The OracleTM zapewnia postępową technikę kontroli temperatury w trakcie całego procesu ekstrakcji. Elektroniczny system PID rejestruje temperaturę w trakcie ekstrakcji, wyrównuje jej wahania i gwarantuje stabilność w trakcie całego cyklu ekstrakcji.
Sage BES980 należy do liderów w swej kategorii dzięki specjalnie zaprojektowanym funkcjom. Szybko i łatwo możesz regulować temperaturę ekstrahowanej kawy, ciśnienie parzenia wstępnego, a także czas ekstrakcji kawy. Można także ustawić grubość mielenia albo temperaturę mleka. Dzięki wentylowi regulującemu z zapadką (OPV) urządzenie zapobiegnie maksymalnemu przeciążeniu ciśnienia w trakcie ekstrakcji, co zapobiegnie gorzkiemu posmakowi. Urządzenie posiada także prawdziwy niskociśnieniowy system parzenia wstępnego, który stopniowo powiększa ciśnienie dla równomiernej ekstrakcji kawy. Na wyświetlaczu można wybrać wymiar filiżanki ulubionej kawy. Szybkie ogrzewanie, napełnianie pojemnika wodą od przodu i od tyłu, ustawianie zegara, samoczynne włączanie, możliwość odkamieniania w warunkach domowych - to tylko niektóre z wielu funkcji, w które wyposażony jest mistrzowski ekspres kolbowy Sage BES980.
- The OracleTM
- profesjonalny automatyczny ekspres kolbowy
- samoczynne MIELENIE i UBIJANIE kawy
- Niskociśnieniowe parzenie wstępne dla idealnego rozwinięcia smaku
- Potrójny system podgrzewania – 2 nierdzewne bojlery i aktywnie podgrzewana głowica do piany
- 2 oddzielne bojlery do przygotowania kawy i produkcji pary pozwalają na jednoczesne spienianie mleka i ekstrakcję kawy
- Komercyjna, aktywnie podgrzewana 58 mm głowica zaparzająca z zaimplementowaną grzałką utrzymuje stałą temperaturę podczas ekstrakcji kawy
- Elektroniczny system kontroli temperatury PID z tolerancją +/- 1C
- dostosowywane ciśnienie ekstrakcji kawy
- System dwóch oddzielnych pomp do przygotowania kawy i produkcji pary
- zaimplementowany młynek stożkowy z regulowaną grubością mielenia
- Programowanie temperatury i struktury mleka
- szeroka filiżanka kawy poprzez wciśnięcie jednego przycisku
- Ustawiona wstępnie ilość kawy 22 gramów na najlepsze espresso
- Wskaźnik ciśnienia we wnętrzu uchwytu filtra
- Funkcja automatycznego uruchamiania
- Bezpiecznik cieplny przeciw przegrzaniu
- Włoska pompa 15-barowa
- Natychmiastowe i ciągłe podawanie pary albo gorącej wody
- Oddzielny przewód gorącej wody
- Komercyjna obrotowa dysza parowa 360 z 3 otworami
- Wyjmowane naczynie na wodę o obszerności 2,5 l z zaimplementowanym filtrem wodnym
- Powierzchnia do podgrzewania filiżanek
- System bezpieczeństwa z mechanizmem obrotowym
- Wyjmowana taca ociekowa ze wskaźnikiem Empty Me!
- Programowanie temperatury ekstrakcji kawy w zakresie 86–96C
- Programowanie temperatury pary (mleka)
- staranna temperatura wody (PID)
- słuszne ciśnienie wody (OPV)
- Programowanie czasu ekstrakcji albo objętości ekstrakcji dla 1 lub 2 filiżanek
- Funkcja ustawiania czasu i efektywności parzenia wstępnego
- 3x ekran LCD – grubość mielenia ziaren kawy, ustawienia, informacja o przygotowaniu kawy i mleka
- Funkcja automatycznego uruchamiania
- Funkcja ustawiania zegara
- Funkcja samoczynnego wyłączania
- Funkcja odkamieniania
- Funkcja przywracania ustawień fabrycznych
- Ręczne ustawianie obszerności kawy
- 58 mm nierdzewna kolba
W komplecie:
- Pojemnik na kawę mieloną
- Naczynie nierdzewne do spieniania mleka
- Filtry z prostym dnem dla 1 i 2 filiżanek
- Filtry z podwójnym dnem dla 1 i 2 filiżanek
- Imbus
- Przetyczka do czyszczenia
- Tester twardości wody
- Wymienny filtr wody
- Moc 2400 W
- Wykorzystane materiały: szlifowana stal nierdzewna z połyskiem
- wymiary (wys. X szer. X gł.): 45,5 × 37 × 41 cm