The Oracle Touch to samoczynny kolbowy ekspres do kawy z wyświetlaczem dotykowym. Sage stworzył urządzenie, dzięki któremu przyrządzisz kawę równie jak barista z Twojej ulubionej kawiarni. W porównaniu z w pełni automatycznymi urządzeniami, wciąż masz bezpośredni kontakt z przygotowaniem kawy.
System The Oracle Touch ma funkcję samoczynnego mielenia, porcjowania i ubijania kawy. Automatyzuje w ten sposób najtrudniejsze części ręcznego przygotowania doskonałego espresso prawidłowej jakości.
Dzięki fachowej kolbie i dyszy parowej można równocześnie ekstrahować espresso i przygotowywać mleko, co umożliwi Ci przyrządzenie ulubionego latte albo cappuccino w ciągu kilku minut.
świetna filiżanka kawy wymaga korzystnie przygotowanej i właściwie zmielonej kawy, dokładnej temperatury i adekwatnego ciśnienia podczas całego cyklu ekstrakcji. Sercem mistrzowskiego Ekspresu The Oracle Touch jest system cieplny z dwoma nierdzewnymi bojlerami (oddzielny bojler do przygotowania kawy z precyzją +/-1C i oddzielny bojler do produkcji pary zapewniający stałe podawanie pary). Dzięki temu systemowi można równocześnie przygotowywać kawę w adekwatnej temperaturze, osiągając najkorzystniejszy smak, i spieniać mleko. Ponadto głowica zaparzająca wyposażona jest w grzałkę, która iż w czasie pełnego procesu ekstrakcji kawy temperatura w całym systemie nie będzie się wahać. Wbudowany młynek stożkowy z metalowymi kamieniami samoczynnie mieli, porcjuje i ubija 22 gramów kawy dla uzyskania podwójnej eksplozji smaku. Możnawykorzystać mniejszego sitka o pojemności 14 gramów kawy. Wszystko to obsługuje prosty ekran dotykowy.
Niemal wszystkie profesjonalne urządzenia do przygotowywania kawy są standardowo wyposażone w wentyl ciśnieniowy. Fachowy ekspres The Oracle Touch nie jest wyjątkiem. Ten w pełni komercyjny składnik określa maksymalne ciśnienie w trakcie całego cyklu ekstrakcji. W ten sposób zapobiega ewentualnemu gorzkiemu smakowi kawy, który może powstać właśnie poprzez brak wentyla ciśnieniowego, jeśli dojdzie do spalenia kawy w filtrze. Drugą jego funkcją jest tzw. Niskociśnieniowe parzenie wstępne. Dzięki tej funkcji dochodzi do stopniowego zwiększania ciśnienia, które równomiernie rozkłada się po powierzchni kawy w filtrze, by zagwarantować maksymalnie równomierną ekstrakcję.
nieprzeciętna filiżanka kawy jest efektem dobrego połączenia kilku czynników – świeżo mielonej kawy, trafnie ubitej kawy, właściwego ciśnienia, podgrzania filiżanki oraz temperatury wody. Przez wahania temperatury podczas ekstrakcji dochodzi do straty piany i w efekcie kawa traci swój piękny kawowy kolor w kilka sekund. Mistrzowski ekspres The Oracle Touch zagwarantuje nowoczesną technologię kontroli temperatury w trakcie całego procesu ekstrakcji.
fachowy ekspres Sage BES990 należy do liderów w swojej kategorii także dzięki specjalnie zaprojektowanym funkcjom. Prędko i prosto możesz regulować temperaturę ekstrahowanej kawy, ciśnienie parzenia wstępnego, a także czas ekstrakcji kawy. Można także ustawić grubość mielenia lub temperaturę mleka. Dzięki wentylowi regulującemu z zapadką (OPV) urządzenie zapobiegnie maksymalnemu przeciążeniu ciśnienia podczas ekstrakcji, co z kolei zapobiegnie gorzkiemu posmakowi. Urządzenie ma także prawdziwy niskociśnieniowy system parzenia wstępnego, który stopniowo powiększa ciśnienie dla równomiernej ekstrakcji kawy.
Na wyświetlaczu można wybrać rozmiar filiżanki ulubionej kawy albo po prostu jednym dotknięciem wybrać typ kawy. Prędkie ogrzewanie, napełnianie zasobnika wodą od przodu i od tyłu, ustawianie zegara, samoczynne włączenie, możliwość odkamieniania w warunkach domowych - to tylko niektóre z wielu funkcji, w które wyposażony jest fachowy ekspres Sage BES990. Udoskonal swoje umiejętności i zostań zawodowym baristą z fachowym urządzeniem Sage BES990.otrzymać smaczną kawę, potrzebujesz odpowiedniego ciśnienia we właściwym czasie. Niskie ciśnienie w trakcie parzenia wstępnego sprawia, iż zmielona kawa w sicie nasiąka niewielką ilością wody i pęcznieje. Późniejsza ekstrakcja przy pełnym ciśnieniu daje pyszną i jednostajną kawę. Ekspresy do kawy Sage zaopatrzone są w zawór, który dokładnie kontroluje ciśnienie w jakim kawa jest ekstrahowana. Poziom 9 barów, jest rewelacyjnym ciśnieniem dla uzyskania najlepszego smaku kawy.
The Oracle Touch to automatyczny kolbowy ekspres do kawy z wyświetlaczem dotykowym. Sage stworzył urządzenie, dzięki któremu przyrządzisz kawę równie jak barista z Twojej ulubionej kawiarni. W porównaniu z w pełni automatycznymi urządzeniami, wciąż masz bezpośredni kontakt z przygotowaniem kawy.
W pakiecie:
System The Oracle Touch ma funkcję samoczynnego mielenia, porcjowania i ubijania kawy. Automatyzuje w ten sposób najtrudniejsze części ręcznego przygotowania doskonałego espresso prawidłowej jakości.
Dzięki fachowej kolbie i dyszy parowej można równocześnie ekstrahować espresso i przygotowywać mleko, co umożliwi Ci przyrządzenie ulubionego latte albo cappuccino w ciągu kilku minut.
świetna filiżanka kawy wymaga korzystnie przygotowanej i właściwie zmielonej kawy, dokładnej temperatury i adekwatnego ciśnienia podczas całego cyklu ekstrakcji. Sercem mistrzowskiego Ekspresu The Oracle Touch jest system cieplny z dwoma nierdzewnymi bojlerami (oddzielny bojler do przygotowania kawy z precyzją +/-1C i oddzielny bojler do produkcji pary zapewniający stałe podawanie pary). Dzięki temu systemowi można równocześnie przygotowywać kawę w adekwatnej temperaturze, osiągając najkorzystniejszy smak, i spieniać mleko. Ponadto głowica zaparzająca wyposażona jest w grzałkę, która iż w czasie pełnego procesu ekstrakcji kawy temperatura w całym systemie nie będzie się wahać. Wbudowany młynek stożkowy z metalowymi kamieniami samoczynnie mieli, porcjuje i ubija 22 gramów kawy dla uzyskania podwójnej eksplozji smaku. Możnawykorzystać mniejszego sitka o pojemności 14 gramów kawy. Wszystko to obsługuje prosty ekran dotykowy.
Niemal wszystkie profesjonalne urządzenia do przygotowywania kawy są standardowo wyposażone w wentyl ciśnieniowy. Fachowy ekspres The Oracle Touch nie jest wyjątkiem. Ten w pełni komercyjny składnik określa maksymalne ciśnienie w trakcie całego cyklu ekstrakcji. W ten sposób zapobiega ewentualnemu gorzkiemu smakowi kawy, który może powstać właśnie poprzez brak wentyla ciśnieniowego, jeśli dojdzie do spalenia kawy w filtrze. Drugą jego funkcją jest tzw. Niskociśnieniowe parzenie wstępne. Dzięki tej funkcji dochodzi do stopniowego zwiększania ciśnienia, które równomiernie rozkłada się po powierzchni kawy w filtrze, by zagwarantować maksymalnie równomierną ekstrakcję.
nieprzeciętna filiżanka kawy jest efektem dobrego połączenia kilku czynników – świeżo mielonej kawy, trafnie ubitej kawy, właściwego ciśnienia, podgrzania filiżanki oraz temperatury wody. Przez wahania temperatury podczas ekstrakcji dochodzi do straty piany i w efekcie kawa traci swój piękny kawowy kolor w kilka sekund. Mistrzowski ekspres The Oracle Touch zagwarantuje nowoczesną technologię kontroli temperatury w trakcie całego procesu ekstrakcji.
fachowy ekspres Sage BES990 należy do liderów w swojej kategorii także dzięki specjalnie zaprojektowanym funkcjom. Prędko i prosto możesz regulować temperaturę ekstrahowanej kawy, ciśnienie parzenia wstępnego, a także czas ekstrakcji kawy. Można także ustawić grubość mielenia lub temperaturę mleka. Dzięki wentylowi regulującemu z zapadką (OPV) urządzenie zapobiegnie maksymalnemu przeciążeniu ciśnienia podczas ekstrakcji, co z kolei zapobiegnie gorzkiemu posmakowi. Urządzenie ma także prawdziwy niskociśnieniowy system parzenia wstępnego, który stopniowo powiększa ciśnienie dla równomiernej ekstrakcji kawy.
Na wyświetlaczu można wybrać rozmiar filiżanki ulubionej kawy albo po prostu jednym dotknięciem wybrać typ kawy. Prędkie ogrzewanie, napełnianie zasobnika wodą od przodu i od tyłu, ustawianie zegara, samoczynne włączenie, możliwość odkamieniania w warunkach domowych - to tylko niektóre z wielu funkcji, w które wyposażony jest fachowy ekspres Sage BES990. Udoskonal swoje umiejętności i zostań zawodowym baristą z fachowym urządzeniem Sage BES990.otrzymać smaczną kawę, potrzebujesz odpowiedniego ciśnienia we właściwym czasie. Niskie ciśnienie w trakcie parzenia wstępnego sprawia, iż zmielona kawa w sicie nasiąka niewielką ilością wody i pęcznieje. Późniejsza ekstrakcja przy pełnym ciśnieniu daje pyszną i jednostajną kawę. Ekspresy do kawy Sage zaopatrzone są w zawór, który dokładnie kontroluje ciśnienie w jakim kawa jest ekstrahowana. Poziom 9 barów, jest rewelacyjnym ciśnieniem dla uzyskania najlepszego smaku kawy.
The Oracle Touch to automatyczny kolbowy ekspres do kawy z wyświetlaczem dotykowym. Sage stworzył urządzenie, dzięki któremu przyrządzisz kawę równie jak barista z Twojej ulubionej kawiarni. W porównaniu z w pełni automatycznymi urządzeniami, wciąż masz bezpośredni kontakt z przygotowaniem kawy.
- The OracleTM Touch
- profesjonalny automatyczny ekspres kolbowy
- DOTYKOWY wyświetlacz DO prosteJ OBSŁUGI
- Przewodnik po kawie na wyświetlaczu
- Możliwość zaprogramowania do 8. Własnych programów ulubionej kawy
- dobór ulubionej kawy poprzez wciśnięcie jednego przycisku
- automatyczne UBIJANIE i MIELENIE kawy
- Niskociśnieniowe parzenie wstępne dla uzyskania nadzwyczajnego smaku
- Potrójny system podgrzewania – 2 nierdzewne bojlery i aktywnie podgrzewana głowica do spieniania
- 2 oddzielne bojlery do przygotowania kawy i produkcji pary zezwalają na spienianie mleka i ekstrakcję kawy w tym samym czasie
- Komercyjna, aktywnie podgrzewana 58 mm głowica zaparzająca z wbudowaną grzałką utrzymuje stałą temperaturę podczas ekstrakcji kawy
- Elektroniczny system kontroli temperatury PID z tolerancją +/- 1C
- dostosowywane ciśnienie ekstrakcji kawy
- System dwóch oddzielnych pomp do przygotowania kawy i produkcji pary
- wbudowany młynek stożkowy z dostosowywaną grubością mielenia
- Programowanie temperatury i struktury mleka
- Ustawiona wstępnie liczba kawy 22 gramów na najlepsze espresso
- Specjalne sitko na mniejszą porcję - 14 gramów kawy
- Wskaźnik ciśnienia w środku uchwytu filtra
- Funkcja samoczynnego uruchamiania
- Bezpiecznik temperatury zapobiegający przegrzaniu
- Włoska pompa 15-barowa
- Natychmiastowe i ciągłe podawanie pary albo gorącej wody
- Oddzielny kabel gorącej wody
- Komercyjna obrotowa dysza parowa 360 z 3 otworami
- Wyjmowane naczynie na wodę o objętości 2,5 l z zaimplementowanym filtrem wodnym
- Możliwość napełniania także od góry
- Powierzchnia do podgrzewania filiżanek
- System bezpieczeństwa z mechanizmem obrotowym
- Wyjmowana taca ociekowa ze wskaźnikiem Empty Me!
- Możliwość zapamiętania do 8 napojów według preferencji użytkownika
- Szczegółowy przewodnik po przyrządzaniu kawy
- Programowanie temperatury ekstrakcji kawy w zakresie 86–96C
- Programowanie temperatury pary (mleka)
- dokładna temperatura wody (PID)
- trafne ciśnienie wody (OPV)
- Programowanie czasu ekstrakcji albo objętości ekstrakcji dla 1 albo 2 filiżanek
- Funkcja ustawienia czasu i wydajności parzenia wstępnego
- Funkcja automatycznego uruchamiania
- Funkcja ustawiania zegara
- Funkcja samoczynnego wyłączania
- Funkcja odkamieniania
- Funkcja przywracania ustawień fabrycznych
W pakiecie:
- 58 mm nierdzewna kolba
- Pojemnik na kawę mieloną
- Sitko na zmieloną kawę
- Naczynie nierdzewne do spieniania mleka
- Filtry z prostym dnem dla 1 i 2 filiżanek
- Filtry z podwójnym dnem dla 1 i 2 filiżanek
- Imbus
- Przetyczka do czyszczenia
- Tester twardości wody
- Wymienny filtr wody
- Moc 2400 W
- Wykorzystane materiały: szlifowana stal nierdzewna z połyskiem
- rozmiary (wys. X szer. X gł.): 45,5 × 37 × 41 cm