Kawa z Papua New Guinea regionu Chuave to 100% Arabica.
Kawa cechuje się bardzo subtelnym aromatem. Wyczuwalne nuty mlecznej czekolady, toffi z dodatkiem przyjemnej owocowości (pomarańcze).
Kawa z regionu Chuave to 100% arabica ziarnista uprawiana jest na wys. Pow. 1500m. N.p.m. Wilgotne powietrze tamtego regionu rozprasza promienie słońca, przez co nie praży zbyt konkretnie pozwalając kawowcom rosnąć w słusznych warunkach.
dane O KAWIE:
• Kraj pochodzenia: Papua New Guinea
• Region: Chuave
• Skład: Arabica
• Odmiana: Arusha, Bourbon, Typica
• Wysokość upraw: 1500 - 1800 m.n.p.m
• Metoda Obróbki: Washed
• Sensoryka: toffi, pomarańcza, mleczna czekolada
• Goryczka: przeciętna (3/6)
• Kwasowość: średnia (4/6)
• Intensywność: przeciętna (4/6)
• Stopień palenia: średni (4/6)
• Opakowanie: 200g