Ekspres kolbowy the Oracle przygotuje wysokiej jakości kawę, która smakować będzie tak, jak w Twojej ulubionej kawiarni. System Oracle posiada funkcję automatycznego mielenia, porcjowania i ubijania kawy. Automatyzuje w ten sposób najtrudniejsze części ręcznego przygotowania świetnego napoju. Ekspres pozwala na ekstrakcję espresso i przygotowanie mleka w tym samym czasie, dzięki temu Twoje ulubione latte albo cappuccino powstanie w przeciągu paru minut.
rewelacyjna filiżanka kawy wymaga dobrze przygotowanej i właściwie zmielonej kawy, starannej temperatury i stosownego ciśnienia podczas całego cyklu ekstrakcji. Sercem profesjonalnego ekspresu the Oracle jest system grzejny z dwoma nierdzewnymi bojlerami (oddzielny bojler do przygotowania kawy z precyzją +/-1C, a także oddzielny bojler do produkcji pary gwarantujący stałe jej podawanie). Dzięki temu systemowi można równocześnie przygotowywać kawę w stosownej temperaturze, osiągając najlepszy smak,, a także spieniać mleko.
ponadto głowica zaparzająca wyekwipowana jest w grzałkę, która zagwarantuje, iż w czasie pełnego procesu ekstrakcji kawy temperatura w całym systemie nie będzie się wahać. Zastosowany młynek stożkowy z metalowymi kamieniami automatycznie mieli, porcjuje i ubija 22 gramów kawy dla uzyskania podwójnej eksplozji smaku.
Niemal wszystkie profesjonalne urządzenia do przygotowywania kawy są standardowo wyposażone w wentyl ciśnieniowy. Fachowy ekspres The OracleTM nie jest wyjątkiem. Ten w pełni komercyjny składnik określa maksymalne ciśnienie podczas całego cyklu ekstrakcji. W ten sposób zapobiega ewentualnemu gorzkiemu smakowi kawy, który może powstać właśnie przez brak wentyla ciśnieniowego, jeśli dojdzie do spalenia kawy w filtrze. Drugą funkcją wentyla ciśnieniowego jest tzw. Niskociśnieniowe parzenie wstępne. Dzięki tej funkcji dochodzi do stopniowego zwiększania ciśnienia, które równomiernie rozkłada się po powierzchni kawy w filtrze, by zagwarantować maksymalnie równomierną ekstrakcję. Perfekcyjna filiżanka kawy jest skutkiem połączenia kilku czynników – świeżo mielonej kawy, odpowiednio ubitej kawy, podgrzania filiżanki, adekwatnego ciśnienia i temperatury wody. Poprzez wahania temperatury w trakcie ekstrakcji dochodzi do straty piany i w rezultacie kawa traci swój spektakularny kawowy kolor w kilka sekund. Profesjonalny ekspres Sage The OracleTM zapewnia progresywną technologię kontroli temperatury podczas całego procesu ekstrakcji. Elektroniczny system PID rejestruje temperaturę w trakcie ekstrakcji, wyrównuje jej wahania i zapewnia stabilność podczas całego cyklu ekstrakcji.
Sage BES980 należy do liderów w swej kategorii dzięki specjalnie zaprojektowanym funkcjom. Błyskawicznie i z łatwością możesz regulować temperaturę ekstrahowanej kawy, ciśnienie parzenia wstępnego i czas ekstrakcji kawy. Można także ustawić grubość mielenia lub temperaturę mleka. Dzięki wentylowi regulującemu z zapadką (OPV) urządzenie zapobiegnie maksymalnemu przeciążeniu ciśnienia w trakcie ekstrakcji, co zapobiegnie gorzkiemu posmakowi. Urządzenie ma także prawdziwy niskociśnieniowy system parzenia wstępnego, który stopniowo powiększa ciśnienie dla równomiernej ekstrakcji kawy. Na wyświetlaczu można wybrać rozmiar filiżanki ulubionej kawy. Szybkie ogrzewanie, napełnianie pojemnika wodą od przodu i od tyłu, ustawianie zegara, samoczynne włączanie, możliwość odkamieniania w warunkach domowych - to tylko niektóre z wielu funkcji, w które wyposażony jest fachowy ekspres kolbowy Sage BES980.
W komplecie:
rewelacyjna filiżanka kawy wymaga dobrze przygotowanej i właściwie zmielonej kawy, starannej temperatury i stosownego ciśnienia podczas całego cyklu ekstrakcji. Sercem profesjonalnego ekspresu the Oracle jest system grzejny z dwoma nierdzewnymi bojlerami (oddzielny bojler do przygotowania kawy z precyzją +/-1C, a także oddzielny bojler do produkcji pary gwarantujący stałe jej podawanie). Dzięki temu systemowi można równocześnie przygotowywać kawę w stosownej temperaturze, osiągając najlepszy smak,, a także spieniać mleko.
ponadto głowica zaparzająca wyekwipowana jest w grzałkę, która zagwarantuje, iż w czasie pełnego procesu ekstrakcji kawy temperatura w całym systemie nie będzie się wahać. Zastosowany młynek stożkowy z metalowymi kamieniami automatycznie mieli, porcjuje i ubija 22 gramów kawy dla uzyskania podwójnej eksplozji smaku.
Niemal wszystkie profesjonalne urządzenia do przygotowywania kawy są standardowo wyposażone w wentyl ciśnieniowy. Fachowy ekspres The OracleTM nie jest wyjątkiem. Ten w pełni komercyjny składnik określa maksymalne ciśnienie podczas całego cyklu ekstrakcji. W ten sposób zapobiega ewentualnemu gorzkiemu smakowi kawy, który może powstać właśnie przez brak wentyla ciśnieniowego, jeśli dojdzie do spalenia kawy w filtrze. Drugą funkcją wentyla ciśnieniowego jest tzw. Niskociśnieniowe parzenie wstępne. Dzięki tej funkcji dochodzi do stopniowego zwiększania ciśnienia, które równomiernie rozkłada się po powierzchni kawy w filtrze, by zagwarantować maksymalnie równomierną ekstrakcję. Perfekcyjna filiżanka kawy jest skutkiem połączenia kilku czynników – świeżo mielonej kawy, odpowiednio ubitej kawy, podgrzania filiżanki, adekwatnego ciśnienia i temperatury wody. Poprzez wahania temperatury w trakcie ekstrakcji dochodzi do straty piany i w rezultacie kawa traci swój spektakularny kawowy kolor w kilka sekund. Profesjonalny ekspres Sage The OracleTM zapewnia progresywną technologię kontroli temperatury podczas całego procesu ekstrakcji. Elektroniczny system PID rejestruje temperaturę w trakcie ekstrakcji, wyrównuje jej wahania i zapewnia stabilność podczas całego cyklu ekstrakcji.
Sage BES980 należy do liderów w swej kategorii dzięki specjalnie zaprojektowanym funkcjom. Błyskawicznie i z łatwością możesz regulować temperaturę ekstrahowanej kawy, ciśnienie parzenia wstępnego i czas ekstrakcji kawy. Można także ustawić grubość mielenia lub temperaturę mleka. Dzięki wentylowi regulującemu z zapadką (OPV) urządzenie zapobiegnie maksymalnemu przeciążeniu ciśnienia w trakcie ekstrakcji, co zapobiegnie gorzkiemu posmakowi. Urządzenie ma także prawdziwy niskociśnieniowy system parzenia wstępnego, który stopniowo powiększa ciśnienie dla równomiernej ekstrakcji kawy. Na wyświetlaczu można wybrać rozmiar filiżanki ulubionej kawy. Szybkie ogrzewanie, napełnianie pojemnika wodą od przodu i od tyłu, ustawianie zegara, samoczynne włączanie, możliwość odkamieniania w warunkach domowych - to tylko niektóre z wielu funkcji, w które wyposażony jest fachowy ekspres kolbowy Sage BES980.
- The OracleTM
- mistrzowski automatyczny ekspres kolbowy
- automatyczne MIELENIE i UBIJANIE kawy
- Niskociśnieniowe parzenie wstępne dla wspaniałego rozwinięcia smaku
- Potrójny system podgrzewania – 2 nierdzewne bojlery i aktywnie podgrzewana głowica do piany
- 2 oddzielne bojlery do przygotowania kawy i produkcji pary zezwalają na jednoczesne spienianie mleka i ekstrakcję kawy
- Komercyjna, aktywnie podgrzewana 58 mm głowica zaparzająca z wbudowaną grzałką utrzymuje stałą temperaturę w trakcie ekstrakcji kawy
- Elektroniczny system kontroli temperatury PID z tolerancją +/- 1C
- dostosowywane ciśnienie ekstrakcji kawy
- System dwóch oddzielnych pomp do przygotowania kawy i produkcji pary
- wbudowany młynek stożkowy z regulowaną grubością mielenia
- Programowanie temperatury i struktury mleka
- wielka filiżanka kawy przez wciśnięcie jednego przycisku
- Ustawiona wstępnie liczba kawy 22 gramów na najkorzystniejsze espresso
- Wskaźnik ciśnienia w środku uchwytu filtra
- Funkcja samoczynnego uruchamiania
- Bezpiecznik cieplny przeciw przegrzaniu
- Włoska pompa 15-barowa
- Natychmiastowe i ciągłe podawanie pary lub gorącej wody
- Oddzielny przewód gorącej wody
- Komercyjna obrotowa dysza parowa 360 z 3 otworami
- Wyjmowane naczynie na wodę o pojemności 2,5 l z wbudowanym filtrem wodnym
- Powierzchnia do podgrzewania filiżanek
- System bezpieczeństwa z mechanizmem obrotowym
- Wyjmowana taca ociekowa ze wskaźnikiem Empty Me!
- Programowanie temperatury ekstrakcji kawy w zakresie 86–96C
- Programowanie temperatury pary (mleka)
- dokładna temperatura wody (PID)
- stosowne ciśnienie wody (OPV)
- Programowanie czasu ekstrakcji lub pojemności ekstrakcji dla 1 albo 2 filiżanek
- Funkcja ustawiania czasu i produktywności parzenia wstępnego
- 3x ekran LCD – grubość mielenia ziaren kawy, ustawienia, informacja o przygotowaniu kawy i mleka
- Funkcja automatycznego uruchamiania
- Funkcja ustawiania zegara
- Funkcja automatycznego wyłączania
- Funkcja odkamieniania
- Funkcja przywracania ustawień fabrycznych
- Ręczne ustawianie objętości kawy
- 58 mm nierdzewna kolba
W komplecie:
- Pojemnik na kawę mieloną
- Naczynie nierdzewne do spieniania mleka
- Filtry z prostym dnem dla 1 i 2 filiżanek
- Filtry z podwójnym dnem dla 1 i 2 filiżanek
- Imbus
- Przetyczka do czyszczenia
- Tester twardości wody
- Wymienny filtr wody
- Moc 2400 W
- Wykorzystane materiały: szlifowana stal nierdzewna z połyskiem
- rozmiary (wys. X szer. X gł.): 45,5 × 37 × 41 cm