The Oracle ™ Touch to automatyczny kolbowy ekspres do kawy z wyświetlaczem dotykowym. Sage stworzył urządzenie, dzięki któremu przyrządzisz kawę tak samo jak barista z Twojej ulubionej kawiarni. W porównaniu z w pełni samoczynnymi urządzeniami, wciąż masz bezpośredni kontakt z przygotowaniem kawy.
System The Oracle ™ Touch ma funkcję automatycznego mielenia, porcjowania i ubijania kawy. Automatyzuje w ten sposób najtrudniejsze części ręcznego przygotowania wyśmienitego espresso dobrej jakości.
Dzięki mistrzowskiej kolbie i dyszy parowej można równocześnie ekstrahować espresso i przygotowywać mleko, co umożliwi Ci przyrządzenie ulubionego latte lub cappuccino w ciągu kilku minut.
idealna filiżanka kawy wymaga należycie przygotowanej i właściwie zmielonej kawy, dokładnej temperatury i adekwatnego ciśnienia w trakcie całego cyklu ekstrakcji. Sercem fachowego Ekspresu The Oracle ™ Touch jest system grzejny z dwoma nierdzewnymi bojlerami (oddzielny bojler do przygotowania kawy z precyzją +/-1°C oraz oddzielny bojler do produkcji pary zapewniający stałe podawanie pary). Dzięki temu systemowi można jednocześnie przygotowywać kawę w słusznej temperaturze, osiągając najkorzystniejszy smak, oraz spieniać mleko. Ponadto głowica zaparzająca wyposażona jest w grzałkę, która że w czasie pełnego procesu ekstrakcji kawy temperatura w całym systemie nie będzie się wahać.
wbudowany młynek stożkowy z metalowymi kamieniami samoczynnie mieli, porcjuje i ubija 22 gramów kawy dla uzyskania podwójnej eksplozji smaku. Możnazastosować mniejszego sitka o pojemności 14 gramów kawy. Wszystko to obsługuje prosty ekran dotykowy.
Niemal wszystkie mistrzowskie urządzenia do przygotowywania kawy są standardowo wyposażone w wentyl ciśnieniowy. Mistrzowski ekspres The Oracle ™ Touch nie jest wyjątkiem. Ten w pełni komercyjny element określa maksymalne ciśnienie w trakcie całego procesu ekstrakcji. W ten sposób zapobiega ewentualnemu gorzkiemu smakowi kawy, który może powstać właśnie przez brak wentyla ciśnieniowego, jeśli dojdzie do spalenia kawy w filtrze. Drugą jego funkcją jest tzw. Niskociśnieniowe parzenie wstępne. Dzięki tej funkcji dochodzi do stopniowego zwiększania ciśnienia, które równomiernie rozkłada się po powierzchni kawy w filtrze, żeby zagwarantować maksymalnie równomierną ekstrakcję.
genialna filiżanka kawy jest wynikiem prawidłowego połączenia kilku czynników – świeżo mielonej kawy, optymalnie ubitej kawy, właściwego ciśnienia, podgrzania filiżanki i temperatury wody. Przez wahania temperatury podczas ekstrakcji dochodzi do straty piany i w konsekwencji kawa traci swój przepiękny kawowy odcień w kilka sekund. Fachowy ekspres The Oracle ™ Touch zapewnia nowoczesną technologię kontroli temperatury w trakcie całego procesu ekstrakcji.
fachowy ekspres Sage BES990 należy do liderów w swojej kategorii także dzięki specjalnie zaprojektowanym funkcjom. Błyskawicznie i z łatwością możesz regulować temperaturę ekstrahowanej kawy, ciśnienie parzenia wstępnego oraz czas ekstrakcji kawy. Można także ustawić grubość mielenia albo temperaturę mleka. Dzięki wentylowi regulującemu z zapadką (OPV) urządzenie zapobiegnie maksymalnemu przeciążeniu ciśnienia w trakcie ekstrakcji, co z kolei zapobiegnie gorzkiemu posmakowi. Urządzenie ma także prawdziwy niskociśnieniowy system parzenia wstępnego, który stopniowo zwiększa ciśnienie dla równomiernej ekstrakcji kawy.
Na wyświetlaczu można wybrać wymiar filiżanki ulubionej kawy lub po prostu jednym dotknięciem wybrać wariant kawy. Prędkie ogrzewanie, napełnianie zasobnika wodą od przodu i od tyłu, ustawianie zegara, automatyczne włączenie, możliwość odkamieniania w warunkach domowych - to tylko niektóre z wielu funkcji, w które wyekwipowany jest profesjonalny ekspres Sage BES990.
Udoskonal swoje umiejętności i zostań zawodowym baristą z fachowym urządzeniem Sage BES990.
Elektroniczny system PID rejestruje temperaturę podczas ekstrakcji, wyrównuje jej wahania i zagwarantuje stabilność w trakcie całego cyklu ekstrakcji.
Aby dostać smaczną kawę, potrzebujesz stosownego ciśnienia we właściwym czasie. Niskie ciśnienie podczas parzenia wstępnego sprawia, że zmielona kawa w sicie nasiąka niewielką ilością wody i pęcznieje. Późniejsza ekstrakcja przy pełnym ciśnieniu daje pyszną i jednostajną kawę.
Ekspresy do kawy Sage zaopatrzone są w zawór, który precyzyjnie kontroluje ciśnienie w jakim kawa jest ekstrahowana. Poziom 9 barów, jest rewelacyjnym ciśnieniem dla uzyskania najlepszego smaku kawy.
Aby móc delektować się wspaniałym smakiem, Ci potrzeba 19–22 g świeżej kawy mielonej. Niektóre ekspresy umożliwiają porcjowanie tylko 11–13 g - jest to niezaprzeczalnie za niedużo. Ekspres Sage BES990 ma w swoim wyposażeniu sitka umożliwiające przyrządzenie kawy z 19–22 g. Dzięki temu możemy uzyskać harmonijny smak
wysokiej jakości kawy.
Różnicę pomiędzy wyważoną kawą a kawą słabej jakości może spowodować nawet śladowa zmiana temperatury wody - nawet 1 °C odgrywa wyjątkowo ważną rolę. Ekspresy do kawy Sage wykorzystują najnowszą cyfrową technologię kontroli temperatury, która potrafi namierzać i minimalizować jej wahania w trakcie ekstrakcji kawy. Dzięki czemu, możemy być pewni, iż temperatura wody będzie za każdym razem utrzymana w optymalnym zakresie.
Prawdziwa, wysokiej jakości kawa jest wspaniałym zharmonizowaniem delikatnego espresso i bogatej piany mlecznej. Do uzyskania genialnej pianki z mikropęcherzykami niezbędne jest odpowiednie ciśnienie w dyszy, dzięki któremu w trakcie spieniania mleka powstają tysiące niedużych pęcherzyków. Przy pomocy słusznego ciśnienia w dyszy ekspresy do kawy Sage potrafią stworzyć najdelikatniejszą pianę mleczną odpowiednią do przyrządzania Latte art.
Zakup ekspresu uprawnia do stałego rabatu 10% na zakup kawy z oferty naszego sklepu, na podstawie ewidencji naszej bazy informacji.
Opis i funkcje- Możliwość zapamiętania do 8 napojów według preferencji użytkownika
- Szczegółowy przewodnik po przyrządzaniu kawy
- Programowanie temperatury ekstrakcji kawy w zakresie 86–96°C
- Programowanie temperatury pary (mleka)
- dokładna temperatura wody (system PID)
- adekwatne ciśnienie wody (system OPV)
- Programowanie czasu ekstrakcji albo objętości ekstrakcji dla 1 lub 2 filiżanek
- Funkcja ustawienia czasu i efektywności parzenia wstępnego
- Funkcja automatycznego uruchamiania
- Funkcja ustawiania zegara
- Funkcja automatycznego wyłączania
- Funkcja odkamieniania
- Funkcja przywracania ustawień fabrycznych
- 58 mm nierdzewna kolba
- Pojemnik na kawę mieloną
- Sitko na zmieloną kawę
- Naczynie nierdzewne do spieniania mleka
- Filtry z prostym dnem dla 1 i 2 filiżanek
- Filtry z podwójnym dnem dla 1 i 2 filiżanek
- Imbus
- Przetyczka do czyszczenia
- Tester twardości wody
- Wymienny filtr wody
- Moc: 2400 W
- Wykorzystane materiały: szlifowana stal nierdzewna z połyskiem
- rozmiary (wys. X szer. X gł.): 45,5 × 37 × 41 cm