Zicaffe Crema in Tazza to szczególnie prawidłowo wyważona mieszanka Arabiki i Robusty, o przewadze ziaren Arabiki. Ta kawa, pochodząca z Sycylii to charakterystyczne, południowowłoskie espresso – mocniej palone, o wyrazistym smaku i trwałej piance – cremie. Polecana do wszelkich sposobów parzenia. Perfekcyjnie pasuje do przygotowania tradycyjnego espresso.
Wysokiej jakości kawa z prestiżowej włoskiej palarni Zicaffe. Harmonijne połączenie najlepszej arabiki i rewelacyjnej robusty, którego rezultatem jest na ogół sycylijska kawa. Jest to towar renomowany przez fanów prawdziwych włoskich smaków.
Zicaffe Crema in Tazza Duox dzięki niedużej zawartości robusty ma średnią zawartość kofeiny. Sprawia to, że możemy jej smakiem radować się choćby w trakcie popołudniowych spotkań z przyjaciółmi.
dobrze stworzone espresso dzięki zawartości robusty ma piękną gęstą piankę cremy. W smaku wyczujemy zdecydowane przyjemne orzechowe nuty.
Zicaffe Crema in Tazza Duox jest odpowiednią kawą do przygotowania w ekspresie kolbowym i automatycznym. Z powodzeniem zrobimy to w kawiarce czy albo w sposób tradycyjny. Jedyną rzeczą, na którą musimy zwrócić uwagę jest grubość zmielenia ziaren.
Zicaffe Crema in Tazza Duox jest wysokiej jakości mieszanką ziaren arabiki (60%) i robusty (40%). Kawa najlepiej stanie na wysokości zadania jako intensywne włoskie espresso albo z dodatkiem spienionego mleka w formie aromatycznego cappuccino.