Ten naturalny i pyszny napój bez kofeiny znany jest na dodatek jako ""kawa orzo"". Wytwarzany z lokalnie uprawianego jęczmienia palonego przez krótką chwilę na obfitym ogniu, szczyci się potężnym, ziemistym aromatem i subtelnie gorzkim smakiem.
Filiżanką kawy jęczmiennej można się delektować o każdej porze dnia i nocy.- Nie posiada kofeiny - stosowna dla wegan- Prosto z natury - stworzono na LitwieJAK JĄ PRZYGOTOWAĆ? Wsyp 1 łyżkę kawy do swej filiżanki.
Dodaj wrzącą wodę i pozwól jej parzyć się przez 5-7 minut. Spróbuj podać z ulubionym mlekiem i/lub miodem. Smacznego!P.S. Nie pasuje do kolbowych ekspresów do kawy. Spróbuj zastosować tej kawy w french pressie albo innej alternatywnej metodzie zaparzania kawy.komponenty: jęczmień (hordeum) 100%.
Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.***O DVARO KAVOS DVARO KAVOS (po litewsku "kawy z dworu") to rodzinna producent położona w wiejskim regionie Litwy. Założycielka Victoria, która ukończyła studia z zakresu historii przeciętniewiecza, dąży do ponownego odkrycia dawno zapomnianych napojów i stworzenia nowych, bezkofeinowych propozycji, wywodzących się z wielowiekowej kultury kawy i herbaty w północno-wschodniej Europie.Kawy z żołędzi, cykorii, mniszka lekarskiego, marchwi i jęczmienia stają się coraz bardziej lubiane wśród osób poszukujących zdrowszych alternatyw.
równocześnie herbaty ziołowe i wellness pomagają im stworzyć urokliwe codzienne rytuały dbania o siebie.Receptury tych wyjątkowych produktów łączą tradycyjne ziołolecznictwo z innowacyjnym podejściem do zdrowia ciała i umysłu.
Ich dopełnieniem są prawdziwie niezapomniane smaki, wypracowane dzięki skrupulatnemu zbieraniu, mieszaniu i prażeniu. DVARO KAVOS: przekształcanie lokalnych tradycji smakoszy w codzienne rytuały dopasowane rewelacyjnie do wymagań współczesnego świata!