Ta mocna i pyszna alternatywa kawy bez kofeiny jest inspirowana starożytną wiedzą i lokalnymi tradycjami. Zgromadzone w lasach Litwy żołędzie są palone powoli i delikatnie, aż do uzyskania prawdziwie elitarnego smaku przypominającego mleczny karmel.- Bez kofeiny - stosowna dla wegan- Prosto z natury - stworzono na LitwieJAK JĄ PRZYGOTOWAĆ?Można to zrobić na dwa sposoby:1.
Wsyp 1 łyżkę kawy do swojej filiżanki. Dodaj wrzącą wodę lub ulubione mleko i pozwól jej parzyć się poprzez 5-7 minut. 2. Sposób klasyczny: zagotować 250 ml wody, dodać 1 łyżkę kawy, następnie gotować poprzez 3-5 minut.
Dodaj 250 ml mleka i gotuj poprzez kolejną minutę.Spróbuj podać z miodem, masłem lub posypką cynamonu. Smacznego!P.S. Nadaje się do wszystkich rodzajów kawiarek i ekspresów kolbowych.elementy: ziarna żołędzi (quercus robur) 100%.
Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.***O DVARO KAVOS DVARO KAVOS (po litewsku "kawa z dworu") to rodzinna producent położona w wiejskim regionie Litwy. Założycielka Victoria, która ukończyła studia z zakresu historii przeciętniewiecza, dąży do ponownego odkrycia dawno zapomnianych napojów i stworzenia nowych, bezkofeinowych propozycji, wywodzących się z wielowiekowej kultury kawy i herbaty w północno-wschodniej Europie.Kawy z żołędzi, cykorii, mniszka lekarskiego, marchwi i jęczmienia stają się coraz bardziej popularne wśród osób poszukujących zdrowszych alternatyw.
równocześnie herbaty ziołowe i wellness pomagają im stworzyć przeurocze codzienne rytuały dbania o siebie.Receptury tych nieszablonowych produktów łączą tradycyjne ziołolecznictwo z nowoczesnym podejściem do zdrowia ciała i umysłu.
Ich dopełnieniem są prawdziwie niezapomniane smaki, wypracowane dzięki precyzyjnemu zbieraniu, mieszaniu i prażeniu. DVARO KAVOS: przekształcanie lokalnych tradycji smakoszy w codzienne rytuały przypasowane idealnie do wymagań współczesnego świata!