OPAKOWANIE: potrójnie laminowane w celu ochrony przed wilgocią, tlenem i światłem z poręcznym zamknięciem rodzaju "peel stick", a także zaworkiem jednokierunkowym
Kawa Juan Valdez Cumbre to najwyższej klasy mieszanka kolumbijskich arabik (100%), bardzo precyzyjnie wyselekcjonowanych i pochodzących z zróżnicowanych regionów Kolumbii. Ziarna z których palone są kawy Juana Valdeza zbierane są ręcznie "hand picked",, a także obrabiane przy pomocy płukania "arabica washed".
Kawa Juan Valdez Cumbre palona jest dość potężnie, wyrazista i intensywna w smaku, pobudzająca, o niskiej kwaskowości i intensywnym aromacie. Kawa o dość niskiej zawartości kofeiny, pozbawiona jakichkolwiek nut nieprzyjemnej goryczy. To najistotniejsza w smaku kawa Juana Valdeza. Polecamy parzenie za pomocą french pressa, wyraźnie ta metoda wzmacnia jednocześnie smak jak i aromat Cumbre. Oczywiście kawa pasuje ponadto nadzwyczajnie do parzenia przy pomocy alternatywnych metod parzenia jak dripy, chemex, a także syfony. Znakomicie smakuje także parzona w ekspresach automatycznych, a także ciśnieniowych kolbowych.