Mieszanka Milano znamionuje się delikatnym aromatem i łagodnym i jedwabistym smakiem. Po zaparzeniu dostajemy wyśmienicie stabilny i harmonijny w smaku napar stanowiący przeciwwagę do stylu życia mieszkańców Mediolanu, miasta dynamicznego i pędzącego, gdzie spotkania biznesowe przeplatają się z towarzyskimi i choćby pora sjesty rządzi się własnymi prawami. Mediolan to jedno z najchętniej odwiedzanych włoskich miast, w którym czas płynie własnym rytmem. Dla stworzenia mieszanki Milano dokładnie wyselekcjonowano ziarna arabiki z Brazylii w Ameryce Południowej gwarantujące jej słodki i bogaty smak oraz ziarna pochodzace z upraw indyjskich odpowiedzialne za nuty aromatyczne owocowe i kwiatowe mieszanki.
Dla mieszkańców Mediolanu kawa kojarzy się z chwilą odpoczynku między spotkaniami biznesowymi. Ty w dodatku możesz pozwolić sobie na relaks. Ty na dodatek zafunduj sobie słodkie chwile z filiżanką ulubionej kawy Milano.
Wyboru gatunku kawy dokonujemy z rozmaitych powodów – by stworzyć oryginalną mieszankę smakową, zbratać aromaty czy zadecydować o zawaratości kofeiny w filiżance czarnego naparu. Dwie przeważnie uprawiane odmiany krzewów kawowca to arabika i robusta. Arabika, która stanowi 2/3 światowych upraw, jest gatunkiem droższym ze względu na trudniejsze motody uprawy na terenach wysoko położonych. Ziarna arabiki słyną z pełniejszego smaku aniżeli robusta, dlatego także na wielu opakowaniach pojawia się napis „100% arabika". Robusta z kolei, która preferuje niżej położone rejony, posiada dwa razy więcej kofeiny, co naturalnie chroni ją przed szkodnikami i powoduje, że jej uprawa wymaga mniejszych nakładów finansowych. Do stworzenia prawidłowego espresso producenci kawy dodają robusty wysokiej jakości,dostać na przykład udoskonaloną konsystencję cremy. Niektórzy przedkładają goryczkę i konsystencję robusty nad łagodność smaku czystej arabiki.
Data ważności: 05.2023 r.
Kategoria: kawa w ziarnach
Miejsce produkcji: Włochy
Każde opakowanie gromadzi 1000g ziaren kawy.